Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger zijn is betekenis geven. Er zijn voor een ander, meehelpen om zaken te realiseren. Vrijwilliger zijn doe je niet voor jezelf, maar voor een ander. Hoewel het jou natuurlijk ook veel oplevert en jouw inzet en betrokkenheid enorm worden gewaardeerd door onze cliënten. En jij? Jij doet ervaringen op, breidt jouw kennissenkring en sociale contacten uit en merkt hoe plezierig het is om iets voor een ander te betekenen.

Samen met ruim 200 andere vrijwilligers kun jij een zinvolle bijdrage leveren aan onze regionale samenleving. Kom gerust eens informeren naar de mogelijkheden of kijk bij veel gestelde vragen.

Er zijn veel vacatures in het vrijwilligerswerk op heel veel verschillende terreinen. Heb je tijd over? Of wil je tijd vrijmaken om iets voor anderen te doen? Wil je wel eens wat anders doen dan jouw gebruikelijke werk of vrijetijdsbesteding? Ben je ergens goed in waar anderen behoefte aan hebben? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Vrijwilligerswerk biedt veel mogelijkheden!
Is er nu niets voor jou bij op dit moment, of wil je in gesprek over jouw mogelijkheden, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarin jouw wensen en mogelijkheden ter sprake komen.

Vrijwilligers zoeken
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk brengt vrijwilligers en organisaties bij elkaar. Als jouw organisatie vrijwilligers zoekt kan je de vacature(tekst) aan ons doorgeven. Wij plaatsen de vacature in de vacaturebank én zoeken in ons vrijwilligersbestand of er iemand is die bij jouw organisatie past. Als je eerst meer informatie of overleg wilt, kan je uiteraard ook daarvoor met ons opnemen.

Hoe verloopt de bemiddeling
Een vrijwilliger zoekt vrijwilligerswerk via de online vacaturebank. De vrijwilliger maakt de interesse kenbaar en wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. De coördinator kijkt samen met de (potentiële) vrijwilliger naar diens wensen en mogelijkheden en probeert dit te matchen aan de beschikbare vacatures.

Indien een vrijwilliger aangeeft interesse te hebben voor een vacature van jouw organisatie, zal de coördinator je benaderen en vragen contact op te nemen met de aanmelder. Soms wordt een organisatie benadert door het Steunpunt alhoewel er geen (beschikbare) vacature is. In overleg zal er dan gekeken worden of er alsnog een bemiddeling opgestart kan worden.

Meer informatie?
Voor meer informatie neem je contact op met onze vrijwilligerscoördinator via het telefoonnummer 0164  672 049.
Of stuur een e-mail naar: Vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl

Meer informatie over vrijwilligerswerk en een uitkering.