Steunpunt Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is leuk én hard nodig! Bij vrijwilligerswerk komt vaak heel wat kijken. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is er om al die vrijwilligers en de organisaties waar ze voor ‘werken’ te ondersteunen. Door ze binnen onze gemeente bij elkaar te brengen, te adviseren over onderlinge afspraken, vergoedingen, scholing. En door zelf veel te organiseren: cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten.

Hier kan je informatie vinden over vraag en aanbod van vrijwilligers, regels en afspraken en de activiteiten van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Vrijwilligersorganisaties kunnen ook via de vacaturebank hun aanvraag voor nieuwe vrijwilligers kenbaar maken en het aanbod van anderen bekijken zodat samenwerking en afstemming tussen vrijwilligersorganisatie onderling tot stand kan komen.

Ongeveer de helft van alle volwassenen doet vrijwilligerswerk. Bij een sportclub, een culturele of creatieve vereniging, in hun eigen buurt, bij verpleeg- en gezinsvervangende huizen, op scholen, in de kerk, of bij mensen thuis.
Zonder al die vrijwilligers zou onze maatschappij er heel anders uitzien. Dan konden we niet sporten of leren schilderen, waren er veel minder activiteiten voor ouderen, jongeren, gehandicapten, was de buurt lang niet zo gezellig en waren mensen veel meer op zichzelf aangewezen.

Meer informatie of contact
Bel naar telefoonnummer 0164 672 049.
Of stuur een e-mail naar: Vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl

Bekijk ook eens onze vacaturebank of neem een kijkje bij het menu vrijwilligerswerk op onze website voor meer informatie.
Ook kun je via deze link een vacature melden